Bereikbaar:  MA.-Vr. vAn 9.00 TOT 18:00 UUr - info@schoorsteen-rvs.nl
Betaalmethoden:
Swipe to the left

februari 2019

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

5 years ago

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

Er zijn enkele dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een roestvrijstalen kachelpijp. Twee belangrijke factoren hierbij zijn vooral het effectief verwijderen van rookgassen en het verwarmen van het eigen materiaal rondom de kachelpijp.

Om precies te zijn, dit gaat specifiek over het risico van het ontstaan van brand- en rookontwikkeling. Om dit risico te minimaliseren, zijn er richtlijnen die wij met u zullen doornemen bij het bouwen van een roestvrijstalen kachelpijp. Expliciet zijn deze gericht op de afstand tussen de kachelpijp en de omliggende delen van het gebouw.

KACHELPIJP - GESCHIKTE RICHTLIJNEN

Zodra u de opzet voor de kachelpijp globaal heeft gepland kunt u naar de voorschriften van de verschillende kachelpijpen kijken. Hier worden minimale afstanden voorgeschreven waar u zich aan moet houden om een brandveilige installatie te garanderen. Mocht u niet op de hoogte zijn van de huidige regelgeving die uw gemeente hanteert naast de voorschriften van de kachelpijp zelf? Dan kunt u het beste contact opnemen met een lokale schoorsteenveger voor meer informatie.

ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP: VLOER- OF MUURBEVESTIGING?

Roestvrijstalen kachelpijp gemonteerd op de muur van het huis

U kunt de roestvrijstalen kachelpijp aan voetstukken op de vloer of aan een muur bevestigen met behulp van een muurbeugel. Als eis komt hier dat er voldoende afstand tot de muur moet worden gerespecteerd. Minimumeisen zijn echter afhankelijk van het ontwerp van de kachelpijp en de isolatie, vaak is deze echter minimaal vijf centimeter.

HOE ZIT HET OP MUUR EN PLAFOND?

Zodra de situatie bestaat dat muren en / of dak van brandbaar materiaal zoals hout zijn gemaakt, is het vaak noodzakelijk om de toepasselijke afstand uit te breiden. Voor plafond- of dakdoorvoeren hebt u een minimale afstand van 20 centimeter rondom nodig. De exacte afstand die u moet waarborgen kunt op elk moment vinden in de instructies van de fabrikant van uw kachel.

WAT MOET IK VOOR VENSTERS EN DEUREN ZORGEN?

De kleinst mogelijke afstand van uw roestvrijstalen kachelpijp tot ramen en deuren is 20 cm. Het is ook mogelijk dat hier op verzoek van de politie of brandweer uitbreidingen worden gemaakt. Normaal moet je een afstand van maximaal 40 centimeter handhaven voor uitlaatsystemen met hogere temperaturen. Voor onze dubbelwandige, roestvrijstalen schoorsteenmodellen met een 25 mm isolatie van keramische gedragen is een afstand van 20 centimeter rondom voldoende is. Bij wanden van brandbare materialen wijzen wij echter altijd op de keuze voor een brandwerende wanddoorvoer, die uiteraard voldoet aan alle richtlijnen en wettelijke eisen.

Kachelpijp sets: makkelijk en snel installeren

5 years ago

Kachelpijp sets: makkelijk en snel installeren

Wilt u meer weten over onze roestvrijstalen dubbelwandige kachelpijpen en hun configuraties? Bent u geïnteresseerd in onze dubbelwandige kachelpijpen in een complete set? U bent hier op de juiste plaats! In dit artikel leert u meer over de inhoud van onze kits en de elementen die onze kits differentiëren. In onze online winkel vindt u verschillende soorten kits en dit artikel zal u helpen om het verschil tussen onze verschillende kachelpijp sets beter te begrijpen.

ONZE KACHELPIJPEN IN KITS

Om het beste aan ieders behoeften te voldoen, hebben we verschillende soorten kits opgesteld. Ten eerste hebben we kachelpijp kanalen in buiten sets die zijn ontworpen voor installatie langs de kamer-en-muurgevel. We hebben ook kachelpijp kanalen in binnen sets. Onder onze interieurkits hebben we drie verschillende configuraties. Ook hebben we recentelijk een set samengesteld voor een makkelijke installatie van een kachelpijp in uw veranda of tuinhuisje.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE BINNENSHUIS

Ten eerste hebben we kachelpijp kanalen in kits met een aluminium dakdoorvoer. De aluminium dakdoorvoer is alleen geschikt voor een vlak dak, omdat het niet flexibel is in tegenstelling tot een dakdoorvoer met loodslab. De dakdoorvoer met aluminium kan niet worden gebruikt voor een pannendak.

Dan hebben we de kachelpijp set met loodslab. Het voordeel van lood in vergelijking met aluminium is dat het flexibel is en zich daarom gemakkelijk aanpast aan verschillende soorten daken. In beide sets kachelpijp kanalen, met lood of aluminium dakdoorvoeren, zijn de kits aangevuld met verstelbare muurbeugels om ervoor te zorgen dat het rookkanaal stevig aan uw muur is bevestigd.

Ten slotte hebben we ook kits met een dak beugel en een vloer- / plafondafwerkingsplaat in plaats van muurbeugels. Deze sets zijn vooral interessant als een muurbeugel niet overal langs de kachelpijp aangesloten kan worden. We raden u echter aan om, indien mogelijk, een of mer verstelbare beugels toe te voegen. Dit versterkt de installatie van de kachelpijp. We hebben verschillende lengten van muurbeugels: 5,5 cm, 6-10 cm, 10-20 cm, 20-40 cm, 30-60 cm.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE BUITENSHUIS

Naast onze sets voor een installatie binnenshuis hebben we ook sets die geschikt zijn voor installatie langs de gevel. Deze sets hebben we in een verschillend aantal lengtes beschikbaar, van 2,7 tot aan 11,7 meter, meer lengte-elementen toevoegen is altijd mogelijk.
De set kan op 2 manieren geïnstalleerd worden, waarbij het T-stuk op de wand wordt gemonteerd met behulp van een wandmontage standaard (niet inbegrepen) of kan op de vloer worden gemonteerd met de bijgeleverde bevestigingsplaat.
Vervolgens maakt u de verbinding met de kachel binnenshuis met behulp van het T-stuk en een lengte-element of een paspijp, daarna kunt u het aantal benodigde lengte-elementen bovenop het T-stuk installeren.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE IN UW VERANDA OF TUINHUIS

Als laatst hebben we de sets voor installatie in uw veranda of tuinhuis, waar deze sets zich in differentiëren is de combinatie van zwarte lengte-elementen in dikwandig staal en onze Twist-lock dubbelwandige buizen. Hierdoor kunt u meer genieten van de warmte van uw kachel binnenshuis en verzekerd zijn van een veilig afvoer kanaal dankzij onze dubbelwandige Twist-Lock buizen.

Kachelpijp dakdoorvoer en toebehoren

5 years ago

Kachelpijp dakdoorvoeren en toebehoren

Heeft u een dakdoorvoer nodig voor uw dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp? Wilt u weten uit welke elementen een dakdoorvoer bestaat? U bent bij het juiste adres!

DE DAK DOORVOER, STORMKRAAG EN REGENKAP

De dak doorgang voor een schoorsteenkanaal bestaat uit drie elementen. Het eerste element is de dakdoorvoer. Deze maakt het mogelijk om het dak af te dichten op de aansluitpunten voor de doorgang van een kachelpijp. Een dakdoorvoer kan worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan de meest voorkomende lood en aluminium zijn.

Het tweede element dat moet worden geïnstalleerd, is de stormkraag. Deze wordt ongeveer 3 cm boven de dakdoorvoer geplaatst en voorkomt dat er water langs de kachelpijp naar binnen sijpelt. Houd er wel rekening mee dat u de stormkraag moet vastkitten aan de dakdoorvoer, hiermee dicht u het gat van circa 1 a 2mm tussen stormkraag en dakdoorvoer.

En tot slot, het laatste element wat bevestigd moet worden, de regenkap. De voordelen van de regenkap zijn talrijk. De meest voorkomende zijn:

  • Regenbescherming: de regenkap beschermt de kachelpijp en de openhaard. Water kan namelijk makkelijk de houtkachel, het inzetstuk of de schoorsteen van de kachel beschadigen.
  • Bescherming tegen dieren: de regenkap voorkomt het binnendringen van kleine dieren in uw roestvrijstalen kachelpijp. Het is gebruikelijk dat vogels zich nestelen in een schoorsteen, dit kan worden vermeden met een regenkap.
  • Brandpreventie: de aanwezigheid van een regenkap is essentieel, omdat tijdens het normale verbrandingsproces van uw kachel er vonken kunnen ontstaan, waardoor voldoende bescherming noodzakelijk is.

WELKE DAKDOORVOER HEB IK NODIG?

In onze online winkel vindt u kachelpijp sets met een lood- of aluminium dakdoorvoer. Wat is het verschil tussen de twee doorvoeren? De doorvoer uit aluminium is minder duur, maar ook onhandig vergeleken met de dakdoorvoer met loodslab. De vierkante plaat bij deze doorvoer is namelijk niet heel flexibel, wat betekent dat deze alleen geschikt is voor vlakke daken zoals EPDM daken of bitumen daken.

De doorvoer met loodslab daarentegen past op alle daktypes, is zeer stevig gebouwd en dankzij de loodslab ook

erg flexibel. Deze doorvoer is perfect geschikt voor daken met dakpannen of met golfplaten.

WELKE REGENKAP KIEZEN?

Bent u aan het twijfelen tussen onze regenkap met windbescherming en de regenkap met vonkbescherming?

Vaak is er verwarring over de prestatie van de twee verschillende regenkappen, waarbij wordt gedacht dat de een beter is dan de ander. Beide regenkappen zijn even efficient in de afvoer van rookgassen.Het verschil tussen de kappen zit hem vooral in het vonkennet, wat wel aanwezig is bij de rekenkap zorgt ervoor dat vonken worden opgevangen en zo niet op het dak terecht komen. Dit is vooral nodig met daken met een houtskelet zoals bij chalets. In alle andere gevallen is een regenkap met windbescherming voldoende.