Bereikbaar:  MA.-Vr. vAn 9.00 TOT 18:00 UUr - Tel. 06 - 28577128 
Betaalmethoden:
Swipe to the left

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 7: WANDMONTAGE

Today

WAT IS EEN WANDMONTAGE STANDAARD?

De wandmontage standaard is eenvoudig te combineren met een muurbeugel. Maar beide onderdelen hebben verschillende taken. De wandmontage is het onderdeel waar al het gewicht van de kachelpijp op komt te rusten en vormt de basis voor een montage aan de geval van het huis. Muurbeugels aan de andere kant, zorgen ervoor dat de kachelpijp niet omvalt.

De wandmontage standaard is verkrijgbaar in verschillende lengtes en past op al onze dubbelwandige kachelpijpen.

Wandmontage Standaard: Geschikt voor de standaard muurbeugel en de verstelbare muurbeugel 60 - 100 mm

Wandmontage 450 mm

Wandmontage 650 mm

Wandmontage 750 mm

Wandmontage 935 mm

Wandmontage 1120 mm

WANNEER HEEFT U EEN WANDMONTAGE NODIG EN WAAROM?

Een wandmontage wordt gebruikt bij installaties waarbij de aansluiting op de houtkachel zich op de achterkant bevindt. Als er buitenshuis wordt gebouwd dan kunt u ervoor kiezen om de wandmontage te installeren aan uw muur. De lengte van de montage is afhankelijk van de type muurbeugels die u wilt gaan gebruiken. Des te langer de muurbeugels, des te langer de wandmontage moet zijn. Voor het beste advies kunt u contact met ons opnemen.

Met de wandmontage is het eenvoudiger om te bepalen waar de schoorsteen door de muur naar buiten moet komen en waar de inspectieluik en de bevestigingsplaat moeten worden gemonteerd.

Wandmontage kan zowel voor binnen als buiten worden gebruikt.

Het is natuurlijk ook mogelijk om uw eigen wandconsole te bouwen waarop u de schoorsteen kunt monteren.

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 6: MUURBEUGELS

19 days ago

WAT IS EEN MUURBEUGEL?

De muurbeugel is het deel dat de kachelpijp dat aan de muur bevestigt wordt en ervoor zorgt dat de kachelpijp niet wegvalt.

De muurbeugel wordt rondom de kachelpijp bevestigd door middel van een ring en vervolgens op de muur bevestigd door middel van een verstelbare standaard met schroeven.

De muurbeugels passen rondom de dubbelwandige kachelpijpen die wij op de site aanbieden. Let daarbij op dat de aangegeven maten gelden voorde maten van de dubbelwandige buizen. Een muurbeugel met binnendiameter 130mm is geschikt voor een dubbelwandige buis van binnendiameter 130mm en heeft dus een diameter van 180mm.

De muurbeugel is verkrijgbaar in een verschillend aantal lengtes.


• Standaard: 55 mm

• Verstelbaar 60-100 mm

• Verstelbaar 100 - 200 mm

Verstelbaar 300 - 600 mm• Verstelbaar 200 - 400 mm

En natuurlijk ook verlengstukken voor de muurbeugels: tot 860 mm en tot 1060 mm.

WANNEER HEB JE EEN MUURBEUGEL NODIG EN WAAROM?

Men moet om de drie meter een muurbeugel gebruiken om de kachelpijp stevig te houden. Maar het is natuurlijk mogelijk om de muurbeugels vaker te monteren als u extra stabiliteit nodig heeft.

De muurbeugels moeten zowel bij installatie binnenshuis als buitenshuis worden gemonteerd.

Belangrijk om in gedachten te houden is dat de muurbeugels het gewicht van de schoorsteen niet vasthouden maar alleen dienen om de schoorsteen stabiel te houden zodat hij niet omvalt.

Naast muurbeugels hebben wij ook andere bevestigingsmethodes die ook stabiliteit bieden. Zo is er de dak ondersteuningsbeugel. Deze wordt binnenshuis tegen het dak gemonteerd en houdt de schoorsteen op zijn plaatst, deze houdt niet het gewicht van de kachelpijp vast. Daarvoor is de bevestigingsplaat / verdiepingsondersteuning. Deze wordt tegen het plafond aan of aan de vloer gemonteerd en houdt het gewicht vast van de kachelpijp.

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 5: VERLOOPSTUK

26 days ago

WAT IS EEN VERLOOPSTUK / OVERGANGSSTUK?

Het verloopstuk vormt de brug tussen de enkelwandig en dubbelwandige aansluiting en is een cruciaal onderdeel voor het installeren van onze Twist-Lock lengte-elementen.

Het gehele verloopstuk is is ongeveer 150 mm lang waarvan het enkelwandige deel ongeveer 5 cm omgebouwd wanneer deze wordt geïnstalleerd. Het enkelwandige deel van het verloopstuk kan direct op uw houtkachel worden aangesloten of op een enkelwandige of dikwandige buis.

Het dubbelwandige deel van het verloopstuk heeft onze dubbelwandige Twist-Lock aansluiting, hiermee kunt u gelijk verder bouwen met onze dubbelwandige elementen.


WANNEER HEB JE EEN VERLOOPSTUK NODIG EN WAAROM?

Dit overgangsstuk is altijd nodig bij de installatie van ons Twist-lock systeem. Het verloopstuk vormt de basis waarop alle dubbelwandige elementen op rusten. Elke installatie begint dus bij het verloopstuk, deze wordt simpelweg op de bestaande kachel / dikwandige buis aangesloten. Dit kan zonder klembanden en / of bevestigingsringen.

Mocht u gelijk vanuit de kachel horizontaal door de muur heen gaan, dan kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze dubbelwandige muurdoorvoeren, deze hebben de adapter van enkel- naar dubbelwandig ingebouwd.

Omdat er veel verschillende soorten kachels bestaan hebben wij veel verschillende type verloopstukken. Zo hebben wij een verloopstuk wat geschikt is voor pellet kachels (80mm doorsnee) tot aan grote houtkachels (200mm).

Mocht u uw maat er niet tussen vinden, stuur ons gerust een bericht dan kunnen wij altijd het verloopstuk op maat voor u maken.

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 4: LENGTE-ELEMENT

1 month ago

WAT IS EEN LENGTE-ELEMENT?

Het lengte-element vormt het belangrijkste deel van de roestvrijstalen kachelpijp opstelling. Zoals de naam al zegt is het lengte-element het onderdeel wat de schoorsteen opbouwt in lengte. Het aantal benodigde mensen hangt helemaal af van hoe hoog de schoorsteen moet zijn en het type van de opstelling. Minimaal raden wij in ieder geval 3m aan lengte-elementen aan bij elke opstelling voor een optimale trek.

In onze webshops heeft u een aantal keuzes als het aankomt op lengte-element, deze zijn beschikbaar in lengtes van: 120 mm, 300 mm, 500 mm en 1000 mm.

Naast deze vaste maten hebben wij ook paspijpen of schuifelementen, deze kunt u in- en uit elkaar schuiven om de gewenste lengte te bereiken.Deze hebben wij beschikbaar in 2 werk lengtes van 300-450 mm en 500-850 mm.De paspijpen hebben wij in twee varianten beschikbaar, als normaal dubbelwandig element en als wanddoorvoer. Als wanddoorvoer beschikt de paspijp over een ingebouwd verloopstuk dat u direct kunt aansluiten op uw openhaard. De andere kant van de wanddoorvoer komt dan buitenshuis uit de muur als een dubbelwandig element dat gelijk in het T-stuk kan worden aangesloten.

WANNEER HEEFT U EEN SCHOORSTEENLENGTE NODIG EN WAAROM?

Voor zowel binnen- als buiteninstallaties worden dubbelwandige lengte-elementen gebruikt.

Door het dubbelwandige profiel worden de buizen 50-60°C warm aan de buitenkant en zijn erg veilig voor installatie binnenshuis.


Zoals eerder genoemd gebruiken wij de paspijpen met ingebouwd verloopstuk altijd als doorvoer voor buiten installaties, waarbij deze buitenshuis direct aansluit op het T-stuk. Het gebruik van een paspijp is zeer handig wanneer er met meerdere bochten wordt gewerkt en de afstand die overbrugd moet worden niet exact bekend is en daarom een paar cm kan afwijken van uw planning. Met behulp van de paspijp kunt u altijd op de juiste plek een tweede bocht of T-stuk plaatsen.

De lengte-elementen en de paspijpen kunnen zowel verticaal als horizontaal worden gebruikt.

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 3: T-STUK

2 months ago

WAT IS EEN T-STUK?

Het T-stuk wordt voornamelijk gebruikt voor een installatie buitenshuis langs de gevel. Het T-stuk bevat een Twist-Lock aansluiting aan de bovenkant en een normale dubbelwandige aansluiting aan de onderkant. Hierdoor kunt u het T-stuk vrij draaien om op de juiste hoek te bevestigingen.
Het element is ongeveer 500 mm hoog en steekt 50 mm opzij uit.

WANNEER NODIG?

Een T-stuk moet altijd worden meegenomen in een installatie waarbij het kanaal langs de gevel van het huis wordt gemonteerd.

U kunt er ook voor kiezen om het T-stuk bij een binnenmontage te installeren wanneer uw houtkachel een achter aansluiting heeft. Het element kunt u dan op verlengen tot aan de vloer met onze bevestigingsplaten.

KACHELPIJP ONERDELEN, DEEL 2: WAT IS EEN INSPECTIELUIK?

2 months ago
WAT IS EEN INSPECTIELUIK?

De inspectieluik is het tweede deel van de kachelpijp voor installatie buitenshuis. Het onderdeel is 475 mm lang en is wordt het vaak geïnstalleerd tussen de bevestigingsplaat (die steunt op de wandmontage standaard) en het T-stuk.

Het speciale aan de montage van de inspectieluik is dat het product geen https://www.kachelpijp-rvs.nl/dubbelwandige-elementen/inspectieluik/kachelpijp-inspectieluik-dw-130mm-200mmTwist-Lock-systeem aan de onderkant heeft. Dit komt omdat het mogelijk moet zijn om de deur op de inspectieluik te monteren in de richting waarin u hem wilt hebben. De montage is echter nog steeds veilig met behulp van de klemband die rond de verbinding is gemonteerd en het gewicht van de bovenliggende delen die hierop rust.

De inspectieluik wordt vaak ook reinigingsluik genoemd, omdat de hoofdtaak van het onderdeel is dat u de deur kunt openen en de kachelpijp van onderaf te reinigen. Dankzij deze opening hoeft de schoorsteenveger nooit op het dak te staan om de schoorsteen te vegen of te controleren, maar kan alles vanaf de grond doen.

Het is sterk aan te raden dat een testopening wordt aangebracht op een schoorsteen die op de gevel van het huis is gemonteerd. Alleen al omdat u dan gemakkelijk tweemaal per jaar het kanaal kunt reinigen.

Als het niet mogelijk is om de inspectieluik onder het T-stuk te monteren, is het ook mogelijk om het onderdeel boven de T-buis te monteren. Ook is het mogelijk om de inspectieluik in een bocht geleverd te krijgen. Voor op maat gemaakt advies kunt u beste contact met ons opnemen via de chat, telefoon of mail.

WANNEER MOET U TESTEN EN WAAROM?

Voor de beste werking van uw kachelpijp raden wij aan om 2x per jaar uw kanaal te vegen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de roetdeeltjes worden verwijderd van uw kanaal, waardoor het kanaal schoner brandt. Ook zal de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk worden verlaagd, waardoor u rustig kunt genieten van uw haard,

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 1: BEVESTIGINGSPLATEN

3 months ago
WAT IS EEN BEVESTIGINGSPLAAT?

De bevestigingsplaat is de bodemplaat voor de kachelpijp. Dit vormt vaak het onderste deel van de kachelpijp. Er zijn twee verschillende bevestigingsplaten. Eén voor vloermontage en één voor wandmontage. Deze twee delen hebben dezelfde functie, maar zien er anders uit. Hier komt de uitleg: Aan de onderkant van de bevestigingsplaat bevindt zich een opening voor condensaat dat in de kachelpijp wordt gevormd. Deze opening bevindt zich op verschillende plaatsen, afhankelijk van het type bevestigingsplaat.

Vloermontage: bij vloermontage bevindt de opening zich aan de zijkant van de plaat. Om de eenvoudige reden dat het dan mogelijk is om toegang te krijgen tot de opening en de kachelpijp te legen van condensaat dat tijdens de verbranding en door neerslag heeft verzameld.

Wandmontage: in het geval van wandmontage, wordt de plaat eerst op een wandmontage standaard gemonteerd. (Deze is NIET in de set inbegrepen.) Op de plaat voor de wandmontage bevindt de opening zich aan de onderzijde van de plaat. Op dezelfde manier is er toegang tot de opeWanneer heb je de ankerplaat nodig en waarom?ning gemakkelijker wanneer u de schoorsteen op condensaat wilt legen dat zich tijdens de verbranding heeft gevormd.

Een bevestigingsplaat is altijd nodig wanneer de kachelpijp door een muur naar buiten wordt geleid en dan verder langs de gevel tot boven de nok komt. Vooral omdat het de basis is van de kachelpijp en de plaat het gewicht van de kachelpijp vasthoudt. Ook vanwege de opening voor het condensaat is het noodzakelijk dat bij een buiteninstallatie met een open kap / trekkap wordt gekozen voor een bevestigingsplaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kachelpijp met bevestigingsplaat binnenshuis te monteren. Ook daar is de bevestigingsplaat op de vloer of op een wandmontage standaard gemonteerd.

HET GEVAAR VAN KOOLMONOXIDE – HET BELANG VAN EEN FUNCTIONEREND KANAAL

3 months ago

HET GEVAAR VAN KOOLMONOXIDE – HET BELANG VAN EEN FUNCTIONEREND KANAAL

Elke week verschijnen er in de winter dodelijke gevallen van koolmonoxidevergiftiging in kranten. Deze tragische ongevallen kunnen worden voorkomen door op een verantwoorde manier uw vuur te stoken.

WAT IS KOOLSTOFMONOXIDE?

Het grootste gevaar van koolmonoxide is dat het een geurloos gas is. Koolmonoxide is niet zichtbaar, voelt niet, irriteert de ogen of de luchtwegen niet. Koolmonoxide komt vrij wanneer hout, steenkool of pellets worden verbrand. Mensen worden vergiftigd door over een langere periode veel koolmonoxide in te ademen, het hecht zich aan rode bloedcellen (door adem te halen), waardoor deze cellen niet goed zuurstof in het lichaam kunnen transporteren. Een zeer lage concentratie koolmonoxide is voldoende (1 tot 2%) om een persoon bewusteloos te maken. Dat duurt meestal maar een paar seconden of minuten. De eerste symptomen van koolmonoxidevergiftiging zijn lichte hoofdpijn en misselijkheid. Iedereen die deze symptomen herkent, moet snel de ramen openen en het pand evacueren. In het geval van bewustzijnsverlies kan vaak alleen externe zuurstofvoorziening helpen. Als de zuurstoftoevoer niet voldoende is, sterven de getroffen mensen aan verstikking.

HOE TREEDT EEN LEKKAGE VAN KOOLSTOFMONOXIDE OP?

In het kort, koolmonoxide komt vrij bij elk verbrandingsproces. Daarom moet u altijd verantwoordelijk handelen. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn er zeer strikte regels die kunnen resulteren in een boete als je niet voldoet aan de regels. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kachel wordt gecontroleerd en dat er een diagnose van de verbindende pijp wordt gemaakt (sluit deze goed aan). Dit is om ervoor te zorgen dat er geen giftige en schadelijke gassen in de leefruimte komen.

HOE KUN JE KOOLSTOFMONOXIDE LEKKAGES VOORKOMEN?ZORG ERVOOR DAT HET ROOKKANAAL OPEN IS

Wanneer u uw verwarmingselement (kachel, oven, etc) thuis gebruikt, vooral in een afgesloten ruimte, moet u ervoor zorgen dat de rook volledig door de schoorsteen wordt geleid. Vaak treden drama's op wanneer het gevaar wordt onderschat.

1. CONTROLEER REGELMATIG UW TREKKAP

Een schoorsteenkanaal dat belemmerd wordt door vogel / bijennesten, mos, puin of bladeren kan ook een slechte afvoer van giftige dampen veroorzaken. In feite kan de rook die ontstaat tijdens de verbranding dan worden geblokkeerd in het kanaal en kan het koolmonoxide zich dan ophopen in het bewoonde gebied. Om dit te voorkomen, moet u altijd de kwaliteit van de schoorsteen trek controleren. De beste persoon voor dit type controles is een gecertificeerde schoorsteenveger. Als hij merkt dat de rook binnenkomt, is het van essentieel belang om de schoorsteen en de houtkachel schoon te maken.

2.VERMIJD NEGATIEVE DRUK

De negatieve druk bestaat uit een omgekeerde trek, waarbij de lucht in de schoorsteen naar het interieur van het huis circuleert. Dit kan worden veroorzaakt door de werking van een afzuigkap. Wanneer het vuur in de kachel wordt gedoofd, koelt de lucht van het kanaal af en bereikt dezelfde temperatuur als de buitenlucht. De trek die normaal plaatsvindt is dan niet meer mogelijk, waardoor de lucht uit de schoorsteen naar beneden komt en uit de kachel wordt getrokken. Om dit te voorkomen, kunt u het beste wanneer u uw vuur aanzet, de ramen openen en de bas van de kachelpijp opwarmen.

3.INSTALLEER EEN ROOKMELDER

Elk object kan theoretisch een defect bevatten. Dit geldt ook voor schoorstenen en kachels. Het installeren van een rookmelder in huis kan echter de gevaren van rook en vuur op betrouwbare wijze voorkomen. Vanwege hun speciale sensoren kunnen dezemelders de aanwezigheid van koolmonoxide aantonen in de lucht.


VOORKOM DROGE KAMERLUCHT

4 months ago

Vooral in de wintermaanden resulteert het verwarmen van een kamer vaak in droge lucht. Vooral bij verwarming met een kachel of een open haard wordt meer zuurstof uit de lucht gehaald, zodat het vuur mooi gelijkmatig brandt. In de kamer lucht wordt een relatieve luchtvochtigheid van 40-50% aanbevolen. Als de verhouding meer is, is de lucht benauwend en vochtig. Bij minder vocht kunnen de huid en slijmvliezen droog worden. In onze gids leert u wat u kunt doen om een optimaal binnenklimaat te creëren.

EIGENSCHAPPEN VAN LUCHT IN EEN DE DROGE RUIMTE DOOR OPEN HAARDEN

Bij het verwarmen in de winter wordt vocht uit de omringende lucht verwijderd. Op lange termijn leidt dit tot een droge binnenlucht, die ook het lichaam kan belasten. Dit manifesteert zich voornamelijk door een droge neus, hoesten en ademhalingsproblemen.

Een alternatief zou in eerste instantie zijn om de verwarming te stoppen. Maar wie wil de knusse warmte opgeven, vooral met de heersende kou buiten. Het betere alternatief is om daarom een luchtbevochtiger aan te schaffen.

VOORKOM DROGE LUCHT IN HUIS MET LUCHTVOCHTIGERS

Als de kamer lucht te droog is, wordt de hele atmosfeer van de kamer beïnvloed. Luchtbevochtigers kunnen helpen. Eerder werden containers aan de kachel gehangen. Moderne luchtbevochtigers worden meestal van stroom voorzien. Er zijn verschillen in de manier waarop het werkt. In een stoombevochtiger wordt het water binnenin verwarmd en wordt de waterdamp in de kamer verdeeld. Een verdamper werkt daarentegen op dezelfde manier als klassieke bevochtigers en bevochtigt de kamer met behulp van natuurlijke verdamping. Het derde type luchtbevochtiger zijn de verstuivers. Hier wordt, met behulp van fijne mondstukken, een fijne nevel van water gelijkmatig in de kamer verdeeld. Voor een korte termijn oplossing kunnen ook kommen met water in de kamer worden geplaatst. Ook kamer planten zijn goed geschikt voor het verhogen van de luchtvochtigheid. Als u niet alleen een goede luchtvochtigheid in de ruimte wilt hebben, maar ook schone lucht, komen kamerplanten goed van pas. Maar pas op: als de bevochtiger te veel wordt gebruikt, kan dit de vorming van schimmels bevorderen.VOORKOM DROGE LUCHT DOOR MET DE JUISTE VERWARMING

Naast de luchtbevochtigers, die vaker worden gebruikt als de lucht al droog is, kan een droge kamer lucht ook worden voorkomen door een goede verwarming met de open haard. De brandstof moet altijd gelijkmatig worden verdeeld en opnieuw worden gevuld voordat hij wordt afgebrand. Bovendien, wanneer verwarming met open haarden ongeveer vijf minuten regelmatig geopend moet worden, moet u een raam open doen om frisse lucht de kamer in laten. De schoorsteen helpt ook om te voorkomen dat de kamer lucht te droog wordt. Als het te weinig tocht heeft, is het misschien niet mogelijk om alle rookgassen te verwijderen en dus niet alleen de lucht uit te drogen, maar ook om koolmonoxide terug naar het interieur van de kamer te laten stromen. Via een roestvrijstalen schoorsteen met de juiste diameter en lengte worden alle rookgassen afgevoerd. U kunt dus in de winter profiteren van de knusse warmte van de open haard zonder u zorgen te hoeven maken over uw gezondheid.

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

4 months ago

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

Er zijn enkele dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een roestvrijstalen kachelpijp. Twee belangrijke factoren hierbij zijn vooral het effectief verwijderen van rookgassen en het verwarmen van het eigen materiaal rondom de kachelpijp.

Om precies te zijn, dit gaat specifiek over het risico van het ontstaan van brand- en rookontwikkeling. Om dit risico te minimaliseren, zijn er richtlijnen die wij met u zullen doornemen bij het bouwen van een roestvrijstalen kachelpijp. Expliciet zijn deze gericht op de afstand tussen de kachelpijp en de omliggende delen van het gebouw.

KACHELPIJP - GESCHIKTE RICHTLIJNEN

Zodra u de opzet voor de kachelpijp globaal heeft gepland kunt u naar de voorschriften van de verschillende kachelpijpen kijken. Hier worden minimale afstanden voorgeschreven waar u zich aan moet houden om een brandveilige installatie te garanderen. Mocht u niet op de hoogte zijn van de huidige regelgeving die uw gemeente hanteert naast de voorschriften van de kachelpijp zelf? Dan kunt u het beste contact opnemen met een lokale schoorsteenveger voor meer informatie.

ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP: VLOER- OF MUURBEVESTIGING?

Roestvrijstalen kachelpijp gemonteerd op de muur van het huis

U kunt de roestvrijstalen kachelpijp aan voetstukken op de vloer of aan een muur bevestigen met behulp van een muurbeugel. Als eis komt hier dat er voldoende afstand tot de muur moet worden gerespecteerd. Minimumeisen zijn echter afhankelijk van het ontwerp van de kachelpijp en de isolatie, vaak is deze echter minimaal vijf centimeter.

HOE ZIT HET OP MUUR EN PLAFOND?

Zodra de situatie bestaat dat muren en / of dak van brandbaar materiaal zoals hout zijn gemaakt, is het vaak noodzakelijk om de toepasselijke afstand uit te breiden. Voor plafond- of dakdoorvoeren hebt u een minimale afstand van 20 centimeter rondom nodig. De exacte afstand die u moet waarborgen kunt op elk moment vinden in de instructies van de fabrikant van uw kachel.

WAT MOET IK VOOR VENSTERS EN DEUREN ZORGEN?

De kleinst mogelijke afstand van uw roestvrijstalen kachelpijp tot ramen en deuren is 20 cm. Het is ook mogelijk dat hier op verzoek van de politie of brandweer uitbreidingen worden gemaakt. Normaal moet je een afstand van maximaal 40 centimeter handhaven voor uitlaatsystemen met hogere temperaturen. Voor onze dubbelwandige, roestvrijstalen schoorsteenmodellen met een 25 mm isolatie van keramische gedragen is een afstand van 20 centimeter rondom voldoende is. Bij wanden van brandbare materialen wijzen wij echter altijd op de keuze voor een brandwerende wanddoorvoer, die uiteraard voldoet aan alle richtlijnen en wettelijke eisen.