Bereikbaar:  MA.-Vr. vAn 9.00 TOT 18:00 UUr - Tel. 06 - 28577128 
Betaalmethoden:
Swipe to the left

KACHELPIJP ONDERDELEN, DEEL 1: BEVESTIGINGSPLATEN

14 days ago
WAT IS EEN BEVESTIGINGSPLAAT?

De bevestigingsplaat is de bodemplaat voor de kachelpijp. Dit vormt vaak het onderste deel van de kachelpijp. Er zijn twee verschillende bevestigingsplaten. Eén voor vloermontage en één voor wandmontage. Deze twee delen hebben dezelfde functie, maar zien er anders uit. Hier komt de uitleg: Aan de onderkant van de bevestigingsplaat bevindt zich een opening voor condensaat dat in de kachelpijp wordt gevormd. Deze opening bevindt zich op verschillende plaatsen, afhankelijk van het type bevestigingsplaat.

Vloermontage: bij vloermontage bevindt de opening zich aan de zijkant van de plaat. Om de eenvoudige reden dat het dan mogelijk is om toegang te krijgen tot de opening en de kachelpijp te legen van condensaat dat tijdens de verbranding en door neerslag heeft verzameld.

Wandmontage: in het geval van wandmontage, wordt de plaat eerst op een wandmontage standaard gemonteerd. (Deze is NIET in de set inbegrepen.) Op de plaat voor de wandmontage bevindt de opening zich aan de onderzijde van de plaat. Op dezelfde manier is er toegang tot de opeWanneer heb je de ankerplaat nodig en waarom?ning gemakkelijker wanneer u de schoorsteen op condensaat wilt legen dat zich tijdens de verbranding heeft gevormd.

Een bevestigingsplaat is altijd nodig wanneer de kachelpijp door een muur naar buiten wordt geleid en dan verder langs de gevel tot boven de nok komt. Vooral omdat het de basis is van de kachelpijp en de plaat het gewicht van de kachelpijp vasthoudt. Ook vanwege de opening voor het condensaat is het noodzakelijk dat bij een buiteninstallatie met een open kap / trekkap wordt gekozen voor een bevestigingsplaat. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kachelpijp met bevestigingsplaat binnenshuis te monteren. Ook daar is de bevestigingsplaat op de vloer of op een wandmontage standaard gemonteerd.

HET GEVAAR VAN KOOLMONOXIDE – HET BELANG VAN EEN FUNCTIONEREND KANAAL

28 days ago

HET GEVAAR VAN KOOLMONOXIDE – HET BELANG VAN EEN FUNCTIONEREND KANAAL

Elke week verschijnen er in de winter dodelijke gevallen van koolmonoxidevergiftiging in kranten. Deze tragische ongevallen kunnen worden voorkomen door op een verantwoorde manier uw vuur te stoken.

WAT IS KOOLSTOFMONOXIDE?

Het grootste gevaar van koolmonoxide is dat het een geurloos gas is. Koolmonoxide is niet zichtbaar, voelt niet, irriteert de ogen of de luchtwegen niet. Koolmonoxide komt vrij wanneer hout, steenkool of pellets worden verbrand. Mensen worden vergiftigd door over een langere periode veel koolmonoxide in te ademen, het hecht zich aan rode bloedcellen (door adem te halen), waardoor deze cellen niet goed zuurstof in het lichaam kunnen transporteren. Een zeer lage concentratie koolmonoxide is voldoende (1 tot 2%) om een persoon bewusteloos te maken. Dat duurt meestal maar een paar seconden of minuten. De eerste symptomen van koolmonoxidevergiftiging zijn lichte hoofdpijn en misselijkheid. Iedereen die deze symptomen herkent, moet snel de ramen openen en het pand evacueren. In het geval van bewustzijnsverlies kan vaak alleen externe zuurstofvoorziening helpen. Als de zuurstoftoevoer niet voldoende is, sterven de getroffen mensen aan verstikking.

HOE TREEDT EEN LEKKAGE VAN KOOLSTOFMONOXIDE OP?

In het kort, koolmonoxide komt vrij bij elk verbrandingsproces. Daarom moet u altijd verantwoordelijk handelen. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn er zeer strikte regels die kunnen resulteren in een boete als je niet voldoet aan de regels. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kachel wordt gecontroleerd en dat er een diagnose van de verbindende pijp wordt gemaakt (sluit deze goed aan). Dit is om ervoor te zorgen dat er geen giftige en schadelijke gassen in de leefruimte komen.

HOE KUN JE KOOLSTOFMONOXIDE LEKKAGES VOORKOMEN?ZORG ERVOOR DAT HET ROOKKANAAL OPEN IS

Wanneer u uw verwarmingselement (kachel, oven, etc) thuis gebruikt, vooral in een afgesloten ruimte, moet u ervoor zorgen dat de rook volledig door de schoorsteen wordt geleid. Vaak treden drama's op wanneer het gevaar wordt onderschat.

1. CONTROLEER REGELMATIG UW TREKKAP

Een schoorsteenkanaal dat belemmerd wordt door vogel / bijennesten, mos, puin of bladeren kan ook een slechte afvoer van giftige dampen veroorzaken. In feite kan de rook die ontstaat tijdens de verbranding dan worden geblokkeerd in het kanaal en kan het koolmonoxide zich dan ophopen in het bewoonde gebied. Om dit te voorkomen, moet u altijd de kwaliteit van de schoorsteen trek controleren. De beste persoon voor dit type controles is een gecertificeerde schoorsteenveger. Als hij merkt dat de rook binnenkomt, is het van essentieel belang om de schoorsteen en de houtkachel schoon te maken.

2.VERMIJD NEGATIEVE DRUK

De negatieve druk bestaat uit een omgekeerde trek, waarbij de lucht in de schoorsteen naar het interieur van het huis circuleert. Dit kan worden veroorzaakt door de werking van een afzuigkap. Wanneer het vuur in de kachel wordt gedoofd, koelt de lucht van het kanaal af en bereikt dezelfde temperatuur als de buitenlucht. De trek die normaal plaatsvindt is dan niet meer mogelijk, waardoor de lucht uit de schoorsteen naar beneden komt en uit de kachel wordt getrokken. Om dit te voorkomen, kunt u het beste wanneer u uw vuur aanzet, de ramen openen en de bas van de kachelpijp opwarmen.

3.INSTALLEER EEN ROOKMELDER

Elk object kan theoretisch een defect bevatten. Dit geldt ook voor schoorstenen en kachels. Het installeren van een rookmelder in huis kan echter de gevaren van rook en vuur op betrouwbare wijze voorkomen. Vanwege hun speciale sensoren kunnen dezemelders de aanwezigheid van koolmonoxide aantonen in de lucht.


VOORKOM DROGE KAMERLUCHT

1 month ago

Vooral in de wintermaanden resulteert het verwarmen van een kamer vaak in droge lucht. Vooral bij verwarming met een kachel of een open haard wordt meer zuurstof uit de lucht gehaald, zodat het vuur mooi gelijkmatig brandt. In de kamer lucht wordt een relatieve luchtvochtigheid van 40-50% aanbevolen. Als de verhouding meer is, is de lucht benauwend en vochtig. Bij minder vocht kunnen de huid en slijmvliezen droog worden. In onze gids leert u wat u kunt doen om een optimaal binnenklimaat te creëren.

EIGENSCHAPPEN VAN LUCHT IN EEN DE DROGE RUIMTE DOOR OPEN HAARDEN

Bij het verwarmen in de winter wordt vocht uit de omringende lucht verwijderd. Op lange termijn leidt dit tot een droge binnenlucht, die ook het lichaam kan belasten. Dit manifesteert zich voornamelijk door een droge neus, hoesten en ademhalingsproblemen.

Een alternatief zou in eerste instantie zijn om de verwarming te stoppen. Maar wie wil de knusse warmte opgeven, vooral met de heersende kou buiten. Het betere alternatief is om daarom een luchtbevochtiger aan te schaffen.

VOORKOM DROGE LUCHT IN HUIS MET LUCHTVOCHTIGERS

Als de kamer lucht te droog is, wordt de hele atmosfeer van de kamer beïnvloed. Luchtbevochtigers kunnen helpen. Eerder werden containers aan de kachel gehangen. Moderne luchtbevochtigers worden meestal van stroom voorzien. Er zijn verschillen in de manier waarop het werkt. In een stoombevochtiger wordt het water binnenin verwarmd en wordt de waterdamp in de kamer verdeeld. Een verdamper werkt daarentegen op dezelfde manier als klassieke bevochtigers en bevochtigt de kamer met behulp van natuurlijke verdamping. Het derde type luchtbevochtiger zijn de verstuivers. Hier wordt, met behulp van fijne mondstukken, een fijne nevel van water gelijkmatig in de kamer verdeeld. Voor een korte termijn oplossing kunnen ook kommen met water in de kamer worden geplaatst. Ook kamer planten zijn goed geschikt voor het verhogen van de luchtvochtigheid. Als u niet alleen een goede luchtvochtigheid in de ruimte wilt hebben, maar ook schone lucht, komen kamerplanten goed van pas. Maar pas op: als de bevochtiger te veel wordt gebruikt, kan dit de vorming van schimmels bevorderen.VOORKOM DROGE LUCHT DOOR MET DE JUISTE VERWARMING

Naast de luchtbevochtigers, die vaker worden gebruikt als de lucht al droog is, kan een droge kamer lucht ook worden voorkomen door een goede verwarming met de open haard. De brandstof moet altijd gelijkmatig worden verdeeld en opnieuw worden gevuld voordat hij wordt afgebrand. Bovendien, wanneer verwarming met open haarden ongeveer vijf minuten regelmatig geopend moet worden, moet u een raam open doen om frisse lucht de kamer in laten. De schoorsteen helpt ook om te voorkomen dat de kamer lucht te droog wordt. Als het te weinig tocht heeft, is het misschien niet mogelijk om alle rookgassen te verwijderen en dus niet alleen de lucht uit te drogen, maar ook om koolmonoxide terug naar het interieur van de kamer te laten stromen. Via een roestvrijstalen schoorsteen met de juiste diameter en lengte worden alle rookgassen afgevoerd. U kunt dus in de winter profiteren van de knusse warmte van de open haard zonder u zorgen te hoeven maken over uw gezondheid.

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

2 months ago

AFSTANDEN TUSSEN DE ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP EN BOUWDELEN

Er zijn enkele dingen die u moet overwegen bij de aanschaf van een roestvrijstalen kachelpijp. Twee belangrijke factoren hierbij zijn vooral het effectief verwijderen van rookgassen en het verwarmen van het eigen materiaal rondom de kachelpijp.

Om precies te zijn, dit gaat specifiek over het risico van het ontstaan van brand- en rookontwikkeling. Om dit risico te minimaliseren, zijn er richtlijnen die wij met u zullen doornemen bij het bouwen van een roestvrijstalen kachelpijp. Expliciet zijn deze gericht op de afstand tussen de kachelpijp en de omliggende delen van het gebouw.

KACHELPIJP - GESCHIKTE RICHTLIJNEN

Zodra u de opzet voor de kachelpijp globaal heeft gepland kunt u naar de voorschriften van de verschillende kachelpijpen kijken. Hier worden minimale afstanden voorgeschreven waar u zich aan moet houden om een brandveilige installatie te garanderen. Mocht u niet op de hoogte zijn van de huidige regelgeving die uw gemeente hanteert naast de voorschriften van de kachelpijp zelf? Dan kunt u het beste contact opnemen met een lokale schoorsteenveger voor meer informatie.

ROESTVRIJSTALEN KACHELPIJP: VLOER- OF MUURBEVESTIGING?

Roestvrijstalen kachelpijp gemonteerd op de muur van het huis

U kunt de roestvrijstalen kachelpijp aan voetstukken op de vloer of aan een muur bevestigen met behulp van een muurbeugel. Als eis komt hier dat er voldoende afstand tot de muur moet worden gerespecteerd. Minimumeisen zijn echter afhankelijk van het ontwerp van de kachelpijp en de isolatie, vaak is deze echter minimaal vijf centimeter.

HOE ZIT HET OP MUUR EN PLAFOND?

Zodra de situatie bestaat dat muren en / of dak van brandbaar materiaal zoals hout zijn gemaakt, is het vaak noodzakelijk om de toepasselijke afstand uit te breiden. Voor plafond- of dakdoorvoeren hebt u een minimale afstand van 20 centimeter rondom nodig. De exacte afstand die u moet waarborgen kunt op elk moment vinden in de instructies van de fabrikant van uw kachel.

WAT MOET IK VOOR VENSTERS EN DEUREN ZORGEN?

De kleinst mogelijke afstand van uw roestvrijstalen kachelpijp tot ramen en deuren is 20 cm. Het is ook mogelijk dat hier op verzoek van de politie of brandweer uitbreidingen worden gemaakt. Normaal moet je een afstand van maximaal 40 centimeter handhaven voor uitlaatsystemen met hogere temperaturen. Voor onze dubbelwandige, roestvrijstalen schoorsteenmodellen met een 25 mm isolatie van keramische gedragen is een afstand van 20 centimeter rondom voldoende is. Bij wanden van brandbare materialen wijzen wij echter altijd op de keuze voor een brandwerende wanddoorvoer, die uiteraard voldoet aan alle richtlijnen en wettelijke eisen.

Kachelpijp sets: makkelijk en snel installeren

2 months ago

Kachelpijp sets: makkelijk en snel installeren

Wilt u meer weten over onze roestvrijstalen dubbelwandige kachelpijpen en hun configuraties? Bent u geïnteresseerd in onze dubbelwandige kachelpijpen in een complete set? U bent hier op de juiste plaats! In dit artikel leert u meer over de inhoud van onze kits en de elementen die onze kits differentiëren. In onze online winkel vindt u verschillende soorten kits en dit artikel zal u helpen om het verschil tussen onze verschillende kachelpijp sets beter te begrijpen.

ONZE KACHELPIJPEN IN KITS

Om het beste aan ieders behoeften te voldoen, hebben we verschillende soorten kits opgesteld. Ten eerste hebben we kachelpijp kanalen in buiten sets die zijn ontworpen voor installatie langs de kamer-en-muurgevel. We hebben ook kachelpijp kanalen in binnen sets. Onder onze interieurkits hebben we drie verschillende configuraties. Ook hebben we recentelijk een set samengesteld voor een makkelijke installatie van een kachelpijp in uw veranda of tuinhuisje.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE BINNENSHUIS

Ten eerste hebben we kachelpijp kanalen in kits met een aluminium dakdoorvoer. De aluminium dakdoorvoer is alleen geschikt voor een vlak dak, omdat het niet flexibel is in tegenstelling tot een dakdoorvoer met loodslab. De dakdoorvoer met aluminium kan niet worden gebruikt voor een pannendak.

Dan hebben we de kachelpijp set met loodslab. Het voordeel van lood in vergelijking met aluminium is dat het flexibel is en zich daarom gemakkelijk aanpast aan verschillende soorten daken. In beide sets kachelpijp kanalen, met lood of aluminium dakdoorvoeren, zijn de kits aangevuld met verstelbare muurbeugels om ervoor te zorgen dat het rookkanaal stevig aan uw muur is bevestigd.

Ten slotte hebben we ook kits met een dak beugel en een vloer- / plafondafwerkingsplaat in plaats van muurbeugels. Deze sets zijn vooral interessant als een muurbeugel niet overal langs de kachelpijp aangesloten kan worden. We raden u echter aan om, indien mogelijk, een of mer verstelbare beugels toe te voegen. Dit versterkt de installatie van de kachelpijp. We hebben verschillende lengten van muurbeugels: 5,5 cm, 6-10 cm, 10-20 cm, 20-40 cm, 30-60 cm.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE BUITENSHUIS

Naast onze sets voor een installatie binnenshuis hebben we ook sets die geschikt zijn voor installatie langs de gevel. Deze sets hebben we in een verschillend aantal lengtes beschikbaar, van 2,7 tot aan 11,7 meter, meer lengte-elementen toevoegen is altijd mogelijk.
De set kan op 2 manieren geïnstalleerd worden, waarbij het T-stuk op de wand wordt gemonteerd met behulp van een wandmontage standaard (niet inbegrepen) of kan op de vloer worden gemonteerd met de bijgeleverde bevestigingsplaat.
Vervolgens maakt u de verbinding met de kachel binnenshuis met behulp van het T-stuk en een lengte-element of een paspijp, daarna kunt u het aantal benodigde lengte-elementen bovenop het T-stuk installeren.

EEN COMPLETE KIT VOOR INSTALLATIE IN UW VERANDA OF TUINHUIS

Als laatst hebben we de sets voor installatie in uw veranda of tuinhuis, waar deze sets zich in differentiëren is de combinatie van zwarte lengte-elementen in dikwandig staal en onze Twist-lock dubbelwandige buizen. Hierdoor kunt u meer genieten van de warmte van uw kachel binnenshuis en verzekerd zijn van een veilig afvoer kanaal dankzij onze dubbelwandige Twist-Lock buizen.

Kachelpijp dakdoorvoer en toebehoren

3 months ago

Kachelpijp dakdoorvoeren en toebehoren

Heeft u een dakdoorvoer nodig voor uw dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp? Wilt u weten uit welke elementen een dakdoorvoer bestaat? U bent bij het juiste adres!

DE DAK DOORVOER, STORMKRAAG EN REGENKAP

De dak doorgang voor een schoorsteenkanaal bestaat uit drie elementen. Het eerste element is de dakdoorvoer. Deze maakt het mogelijk om het dak af te dichten op de aansluitpunten voor de doorgang van een kachelpijp. Een dakdoorvoer kan worden gemaakt van verschillende materialen, waarvan de meest voorkomende lood en aluminium zijn.

Het tweede element dat moet worden geïnstalleerd, is de stormkraag. Deze wordt ongeveer 3 cm boven de dakdoorvoer geplaatst en voorkomt dat er water langs de kachelpijp naar binnen sijpelt. Houd er wel rekening mee dat u de stormkraag moet vastkitten aan de dakdoorvoer, hiermee dicht u het gat van circa 1 a 2mm tussen stormkraag en dakdoorvoer.

En tot slot, het laatste element wat bevestigd moet worden, de regenkap. De voordelen van de regenkap zijn talrijk. De meest voorkomende zijn:

  • Regenbescherming: de regenkap beschermt de kachelpijp en de openhaard. Water kan namelijk makkelijk de houtkachel, het inzetstuk of de schoorsteen van de kachel beschadigen.
  • Bescherming tegen dieren: de regenkap voorkomt het binnendringen van kleine dieren in uw roestvrijstalen kachelpijp. Het is gebruikelijk dat vogels zich nestelen in een schoorsteen, dit kan worden vermeden met een regenkap.
  • Brandpreventie: de aanwezigheid van een regenkap is essentieel, omdat tijdens het normale verbrandingsproces van uw kachel er vonken kunnen ontstaan, waardoor voldoende bescherming noodzakelijk is.

WELKE DAKDOORVOER HEB IK NODIG?

In onze online winkel vindt u kachelpijp sets met een lood- of aluminium dakdoorvoer. Wat is het verschil tussen de twee doorvoeren? De doorvoer uit aluminium is minder duur, maar ook onhandig vergeleken met de dakdoorvoer met loodslab. De vierkante plaat bij deze doorvoer is namelijk niet heel flexibel, wat betekent dat deze alleen geschikt is voor vlakke daken zoals EPDM daken of bitumen daken.

De doorvoer met loodslab daarentegen past op alle daktypes, is zeer stevig gebouwd en dankzij de loodslab ook

erg flexibel. Deze doorvoer is perfect geschikt voor daken met dakpannen of met golfplaten.

WELKE REGENKAP KIEZEN?

Bent u aan het twijfelen tussen onze regenkap met windbescherming en de regenkap met vonkbescherming?

Vaak is er verwarring over de prestatie van de twee verschillende regenkappen, waarbij wordt gedacht dat de een beter is dan de ander. Beide regenkappen zijn even efficient in de afvoer van rookgassen.Het verschil tussen de kappen zit hem vooral in het vonkennet, wat wel aanwezig is bij de rekenkap zorgt ervoor dat vonken worden opgevangen en zo niet op het dak terecht komen. Dit is vooral nodig met daken met een houtskelet zoals bij chalets. In alle andere gevallen is een regenkap met windbescherming voldoende.

Kachelpijpen en roestvrijstaal: materiaal

3 months ago

Kachelpijpen en roestvrijstaal: Materiaal

Onze roestvrijstalen kachelpijpen zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen om de kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. De kwaliteit van de gebruikte materialen is erg belangrijk om een langdurig kanaal van de kachelpijp te garanderen, ongeacht de weersomstandigheden. Maar wat zijn deze materialen preciezer? Tegenwoordig ligt de standaard bij de rookkanalen bij AISI 304 en AISI 316L. Dit is roestvrijstaal, wat bestand is tegen zowel corrosie als schoorsteenbranden.

Samenstelling van een roestvrijstalen kachelpijp


In de volgende regels leert u meer over hoe roestvrijstaal dat wordt gebruikt voor de constructie van onze roestvrijstalen schoorstenen.

Roestvrijstaal bestaat uit verschillende legeringselementen. Het belangrijkste legeringselement, wat meer dan 50% van de kachelpijp vormt, is ijzer. Samen met de andere componenten zoals chroom, molybdeen en nikkel is het mogelijk om een sterke corrosiebestendigheid in extreme omstandigheden te creëren om sterkte en stabiliteit te garanderen.

Onze roestvrijstalen kachelpijpen zijn vervaardigd van roestvrijstaal AISI 316L voor de binnenpijp en AISI 304 voor de buitenpijp.

Wat is het verschil tussen AISI 316L en 304?

RVS 444

Hitte resistentie tot 850 graden.

Koolstof: 0,025%

Molybdenum: 2%

Chromium: 18,5%

Nikkel: 1%

Dichtheid(kg/m3) : 7750

Specifieke thermische capaciteit (J/kg K): 430

RVS 316L-1.4404

Hitte resistentie tot 850 graden.

Koolstof: 0,03%

Molybdenum: 2%

Chromium: 17,25%

Nikkel: 11,5%

Dichtheid (kg/m3) : 8000

Specifieke thermische capaciteit (J/kg K): 500

Het belangrijkste verschil tussen deze twee categorieën staal is de aanwezigheid van molybdeen in 316L roestvrijstaal. Molybdeen maakt het mogelijk om een betere bescherming tegen roest te bieden, vooral in de zogenaamde "vervuilde" zones, dat wil zeggen industriezone, chemische industrie, enz. 316L roestvrij staal wordt getest bij meer dan 1000 °C en kan continu worden gebruikt bij 600 °C. 304 roestvrij staal heeft een lagere chroomlegering dan 316L maar een hoger nikkelgehalte. Met andere woorden, beide soorten roestvrijstaal zijn bestand tegen corrosie, maar 316L roestvrij staal is meer geschikt in agressieve omgevingen, daarom wordt de binnenste pijp gemaakt van 316L roestvrijstaal.

Een roestvrijstalen kachelpijp wordt gekenmerkt door een binnenpijp die hoge temperaturen verdraagt en een buitenpijp die relatief koud blijft, tegen de 50-60 °C maximaal.

Limieten van 444 RVS?

Als een ferritisch materiaal is CS444 onderhevig aan korrelgroei in de door warmte beïnvloede laszone. Aldus zijn trek-, vermoeiings- en lastaaiheidseigenschappen relatief slecht.

Bij het ontwerpen van 444 is het noodzakelijk om austenitische vulmetalen te gebruiken zoals types 308L, 309L of 316L die de vervormbaarheid van de lassen in zekere mate verbeteren. Alle lasprocedures moeten echter streven naar het handhaven van de minimale warmte-inbreng. (444 is echter niet gevoelig voor spanningscorrosie.)

Het is molybdeen dat een goede weerstand tegen corrosie genereert. Het is gelijk in deze twee soorten roestvrij staal, 444 en 316L

Het klopt dat ferrietroestvrij staal 444 een goede putcorrosie en spleetcorrosieweerstand e biedt evenals 316L. 444 bevat 18% chroom en 2% molybdeen. Chroom van meer dan 12 tot 13% produceert al de gewenste weerstand om oxidatie tegen te gaan. In zowel roestvrij staal 444 als 316L zitten we al op meer dan 17%.

Het is ook belangrijk om op te merken dat nikkel belangrijk is om roest weg te houden, daarom zijn buizen die geen nikkel bevatten niet roestvrijstaal en roesten gemakkelijk.

En het is de chroom- en nikkellegering die bestand is tegen hoge temperaturen, waardoor deze ook een goede weerstand vormt tegen oxidatie.

Concluderend, roestvrij taal 444 en roestvrij staal 316L zijn behoorlijk equivalent, zelfs als de chemische samenstelling van 316L roestvrij staal beter blijft.

Roestvrijstalen dak ondersteuning

3 months ago

De roestvrijstalen dak ondersteuning

We krijgen vaak de vraag wat voor steunen er gebruikt kunnen worden om de kachelpijp te bevestigingen aan de muur en om het gewicht van de kachelpijp te dragen.
In dit aspect kunnen we 2 categoriën onderscheiden, horizontale steun en verticale steun.

Bij horizontale steun wordt bedoelt dat de kachelpijp bevestigd wordt aan de muur waardoor hij niet heen en weer wiebelt, dit kan worden gedaan met de dak steun en muurbeugels. Deze kunnen worden geplaatst waar u maar wilt, op voorwaarde dat u er één aanbrengt, ten minste om de drie meter. Deze dragen echter niet het gewicht van de kachelpijp, dus als al het gewicht van de kachelpijp op een bocht op de achteraansluiting rust kunt u in de problemen komen.

Sommige van onze kits worden voorzien met verstelbare muurbeugels, andere worden voorzien met een dak steun om de juiste bevestiging van de kachelpijp aan uw muur te verzekeren.

Montage van de dak ondersteuning

Om het product te monteren, moeten de twee lange poten van de steun aan het dak worden bevestigd. De poten kunnen vrij worden gedraaid, zodat ze passen op elke dakhelling.

Let op! De functie van dit product is niet om het gewicht van het kanaal te ondersteunen. Hiervoor moet een wandmontage set worden gebruikt.

Dit product is tevens gemaakt van hoogwaardig AISI 304 roestvrij staal

Verticale steun, dit is nodig om het gewicht van uw kachelpijp te dragen. Als uw houtkachel of pelletkachel een bovenaansluiting heeft dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken, de kachel zal het gewicht van de buizen dragen.

Heeft u echter een achter aansluiting? dan moet u opletten dat er niet teveel druk op komt te staan. Er zijn een aantal manieren om deze extra druk te omzeilen. Wat u als eerste aanraden is om geen bocht te gebruiken maar een T-stuk, het T-stuk moet vervolgens aan de vloer of aan de muur worden gemonteerd. Hierdoor zal het gewicht niet op het T-stuk zelf komen te rusten.
Is het niet mogelijk om een T-stuk te gebruiken? Dan kunt u ook kiezen om een bevestigingsplaat op het plafond te monteren. Deze plaat is aan zowel aan de boven als onderkant open en bevat een aansluiting voor ons Twist-Lock systeem.
Als u hierop de lengte-elementen monteert zal het plafond het gewicht van de kachelpijp dragen en niet de bocht of T-stuk achterop de kachel.

Mocht u nog steeds vragen hebben over wat voor u het beste is, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen!


Kachelpijp-RVS: Geen doorlopende isolatie?

3 months ago

Kachelpijp-RVS: Geen DOORLOPENDE ISOLATIE?

Dit is een grote claim die wordt gedaan op onze roestvrijstalen 316L / 304, 0.5mm dikke geïsoleerde dubbelwandige kachelpijpen.

FEIT OF FABEL?

FEIT!

Onze

geïsoleerde roestvrijstalen kachelpijpen maken gebruik van ons gepatenteerde Twist-lock-systeem dat voor onze klanten een veel eenvoudigere en snellere installatie mogelijk maakt! De afwerking van het systeem maakt een veilige installatie mogelijk, zonder het risico om gewond te raken tijdens de installatie. Dit gebeurt namelijk heel vaak in traditionele geïsoleerde kanalen, deze hebben namelijk zeer scherpe randen en zijn vaak niet goed afgewerkt. Traditionele kanalen hebben ook een open isolatie, wat wil zeggen dat de isolatie zichtbaar is, waardoor de kans op slijtage groter wordt. Bij het Twist-Lock systeem is de isolatie afgeschermd en gebruiken we ook keramische vezels in plaats van Rockwool als isolatie. Hierdoor is er slechts 25mm isolatie nodig rondom de binnenpijp en de buitenpijp.

FABEL!

Onze geïsoleerde kanalen hebben een wanddikte van 0,5 mm. De kanalen hebben daarnaast een verbindingsdikte van 1mm (afstand tussen twee aangesloten dubbelwandige elementen), dit wordt gebruikt als argument voor het ontbreken van een doorlopende isolatie, kan dit wel gebruikt worden als argument?

Het antwoord is NEE! Maar wat zijn de redenen?

  • Wij zijn in het bezit van een CE certificaat, wat wilt zeggen dat het product voldoet aan de hoogste eisen die geleden voor dat product binnen de Europese unie. Dit betekent dat onze producten door en door zijn getest aan de benodigde vereisten en veilig zijn voor de Europese markt.
  • De reden dat het ontbreken van een doorlopende isolatie erg slecht is heeft te maken met het ontstaan van een koudebrug of thermische brug. Maar wat is een koude brug precies?
    Een koude brug ontstaat wanneer een deel van de isolatie is doorbroken of niet meer intact is waardoor er warmteverlies ontstaat. Door het warmteverlies zullen dan in dit geval de rookgassen niet goed worden afgevoerd en zal er schimmel of condensatie ontstaan.
    Wij hebben tussen de binnen- en buitenwand van onze dubbelwandige kachelpijpen een continue isolatie van keramische vezels die een koude brug tegengaat, hierdoor is er slechts 1mm aan niet continue isolatie tussen de dubbelwandige elementen. Is dit genoeg om een koude brug te vormen? Het antwoord is nogmaals NEE!

De belangrijkste feiten over roestvvrijstalen kachelpijpen

3 months ago

De belangrijkste feiten over roestvrijstalen kachelpijpen

Wat is een roestvrijstalen kachelpijp?

Een roestvrijstalen kachelpijp is een kachelpijp die is bevestigd aan de buitenmuur van een huis of gebouw of juist via de woonkamer binnendoor naar het dak gaat. Er zijn over het algemeen twee verschillende varianten van de roestvrijstaal kachelpijp. Er zijn enkel- en dubbelwandige kachelpijpen. De enkelwandige kachelpijp staalt meer warmte af en wordt vaak gebruikt in de kamer waar de houtkachel zich bevindt.

Dubbelwandige schoorstenen zijn ontworpen voor isolatie en bescherming in nieuwere gebouwen. Beide varianten vervoeren de rookgassen van de oven naar de buitenlucht. De roestvrijstalen kachelpijpen zijn vaak al inbegrepen in de bouw van een huis. De roestvrijstalen openhaard kan dan ook achteraf worden gemonteerd.

Voor wie is een roestvrijstalen kachelpijp geschikt?

In het geval van nieuwe gebouwen, bouwen eigenaren vaak een kachelpijp in het initiële design. Desondanks dat deze huizen geen verwarming nodig hebben vanwege hun goede thermische isolatie, worden dubbelwandige kachelpijpen gebruikt. De roestvrijstalen kachelpijp is een populaire optie door de stijl en gezelligheid die ze toevoegt. In de wat oudere huizen zijn de open haarden meestal vol met roet en worden niet meer gebruikt. Sommige open haard waren ook niet adequaat ontworpen voor de kachelpijpen. Om deze redenen zijn dubbelwandige kachelpijpen een reeds bewezen alternatief. De renovatie en plaatsing van een overdekte open haard wordt gezien als een tijdrovende taak die veel moeite kost. Een dubbelwandige kachelpijp is het perfecte alternatief om dit probleem op te lossen. Installeren gaat erg gemakkelijk en kan worden gezien als het stappelen van lego blokjes. Door het makkelijke Twist-Lock systeem wordt de verbinding tussen de elementen ook nog eens extra verzekerd. Wanneer er bij het remodelleren van het huis wordt gekozen voor een economisch gunstiger alternatief zoals zonnepanelen, kan een kachelpijp ook hulp verlenen. De meeste zonnepanelen worden gebruikt in combinatie met een houtkachel of vervangen het oudere systeem. Een houtkachel in het interieur zorgt niet alleen voor een romantische sfeer, maar biedt ook comfort en welzijn.

Welke voordelen biedt de RVS kachelpijp?

Zoals eerder vermeld, zitten de voordelen van roestvrijstalen kachelpijpen in de flexibiliteit. De installatie kan makkelijk worden uitgevoerd. Kachelpijpen van RVS worden gebruikt wanneer, bijvoorbeeld, open haarden van oudere gebouwen zijn verroest of niet meer nodig zijn. Het grote voordeel is de warmte-en isolatiefunctie. Het verwarmingssysteem is geschikt voor elk huishouden en is zeer nuttig in ecologische en economische termen. Door het moderne ontwerp kunnen de kachelpijpen binnen een paar uur geïnstalleerd en in gebruik worden genomen. Bovendien zijn deze kachelpijpen ook geschikt voor elk type brandstof. Dit is vooral praktisch omdat niet elk huishouden verwarmt wordt met dezelfde brandstof. Als gevolg hiervan kan de RVS kachelpijp worden gebruikt in vele opzichten. Bovendien heeft deze een goede thermische geleidbaarheid en een modern design door de glanzende uitstraling.

Wat zijn de prijzen van roestvast stalen schoorstenen?

Afhankelijk van het materiaal, kunnen de prijzen verschillen tussen de modellen. Voor een kleine kachelpijp-set bent u nog geen 400 euro kwijt. De hoogte van de aankoopprijs is vooral te wijten aan de lange levensduur van de kachelpijp omdat deze gebruikt maakt van de hoogste klasse RVS van 316, daarnaast krijgt u ook het Twist-Lock merk geleverd. Waarmee u gemakkelijk en snel de kachelpijp kunt installeren. Bovendien zorgt het systeem voor een goede afsluiting tussen de elementen waardoor er geen