Bereikbaar:  MA.-Vr. vAn 9.00 TOT 18:00 UUr - info@schoorsteen-rvs.nl
Betaalmethoden:

Enkelwandige Elementen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

De ideale roestvrijstalen kachelpijp voor uw openhaard

Buiten is de omgeving bedekt met sneeuw, een ijzige wind waait door het huis. In de woonkamer zitten de kinderen met een kop warme chocolademelk voor de knetterende openhaard. Enige tijd geleden was een huis zonder openhaard nauwelijks voorstelbaar. Vaak was een openhaard het enige middel om de strenge winter met warme voeten te overleven. Tegenwoordig maakt de openhaard een terugkomst als een luxe- en decoratie-item. De modellen zijn moderner en passen esthetisch bij het interieur. De functie is nog steeds hetzelfde: de woonruimte verwarmen terwijl u een gezellige, aangename sfeer creëert. Met de kachelpijp worden de uitlaatgassen die door het vuur worden opgewekt, van de haard naar boven in de buitenlucht geleid. Elke kachelpijp in onze winkel is Senotherm geschilderd. Dit betekent dat de coating extreem hittebestendig is en dat de leidingen beschermd zijn tegen brandplekken. Als u problemen ondervindt bij het kiezen van de juiste kachelpijp zal ons deskundig team u graag adviseren.

De geschikte kachelpijp voor elke openhaard

De kachelpijp, ook wel rookpijp, kachelpijp of ovenbuis genoemd, leidt de ontstane rook, die veel giftige gassen bevat, van de schouw naar de kachelpijp en dus naar de buitenlucht. De kachelpijp kan onafhankelijk worden geïnstalleerd met behulp van eenvoudige instructies.

Geschiedenis van de openhaard

De status van de kachelpijp is veranderd en dus ook de vormen en modellen. De kachelpijp is ook verbeterd en is nu gemaakt met behulp van andere materialen. Eerder bestond de pijp voornamelijk uit aluminium of email (een type glazuur). Omdat deze materialen echter niet erg brandwerend zijn en een hoog brandrisico hebben, zijn ze vervangen door staalplaten. Email is visueel erg aantrekkelijk, de hitte veroorzaakt echter scheuren die kunnen leiden tot brand. Bovendien kan snel schade aan het oppervlak optreden die niet gemakkelijk te repareren is. Aluminium is ook niet bestand tegen hitte en laat ook onesthetische roetvlekken achter. De kachelpijp van staal is tot 400 °C hittebestendig en nu nog robuuster met een coating van Senotherm lak. Met de Senotherm-laag kan de kachelpijp ook worden aangeraakt bij de verwarming, laat geen vlekken achter op de muren en kleine schade kan snel hersteld worden.

Kachelpijpen voor enkel- en dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijpen

Roestvrijstalen kachelpijpen zijn verkrijgbaar in een enkelwandig en dubbelwandig ontwerp. Ten opzichte van de enkelwandige kachelpijp biedt de dubbelwandige kachelpijp enkele extra voordelen. De 2 mm tot 4 mm dikke buiswanden in combinatie met een roestvrijstalen kachelpijp bieden de perfecte oplossing tegen roest, warmteverlies en de elementen. De dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp is verkrijgbaar in speciaalzaken en ook in onze online winkel. De lengte kan altijd aan uw behoeften worden aangepast. De binnendiameter moet echter worden bepaald aan de hand van een berekening van de dwarsdoorsnede.

Installatie tussen uw openhaard en roestvrijstalen kachelpijp

Voor het bevestigen van een kachelpijp is vaak een T-stuk nodig, die de verbinding vormt tussen de openhaard en de kachelpijp. In onze online winkel vindt u hier een bijpassende set voor. Voor de installatie van een dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp bieden wij de benodigde materialen en elementen zelfs in een kachelpijppakket, zodat niets de bouw van uw nieuwe kachelpijp in de weg staat.