Bereikbaar:  MA.-Vr. vAn 9.00 TOT 18:00 UUr - info@schoorsteen-rvs.nl
Betaalmethoden:

Installatie

Kachelpijp montage, een klus snel geklaard!


Deze dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp installatie is bedoeld voor zowel binnen- als buiten installaties. U kunt uw dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp eenvoudig en veilig zelf monteren. De kachelpijpelementen kunnen afzonderlijk worden gemonteerd, wat inhoudt dat u zelf een set kunt samenstellen die perfect past bij uw wensen. Mocht u het fijner vinden om professioneel advies te ontvangen, vraag dan een vrijblijvende en gratis offerte aan. De kachelpijpelementen zijn verkrijgbaar in diameters van 130 mm, 150 mm, 180 mm en 200 mm. We ondersteunen en adviseren u ook telefonisch op elk gewenst moment.


Vloermontage, wandmontage of direct op de haard?


Voor het installeren van uw dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp heeft u een drietal opties: vloermontage, wandmontage of direct op uw openhaard. Welke het beste bij u past hangt af van de locatie.

Als u binnenshuis wilt bouwen en de kachelpijp niet via de muur naar buiten gaat, wordt deze direct op uw openhaard gemonteerd en heeft u dus geen vloer of wandmontage nodig. 

Wanneer de kachelpijp naar buiten toe wordt gebouwd, bijvoorbeeld langs de gevel via een versleping, dan is een vloer of wandmontage noodzakelijk.
Welke u het beste kunt kiezen hangt af van de ruimte, als de kachelpijp dichtbij de grond wordt geïnstalleerd, wordt een vloermontage aangeraden. Als de kachelpijp dichterbij het plafond wordt geïnstalleerd en zal de installatie met een wandmontage set makkelijker gaan. Wanneer er ook sprake is van een oneffen vloer buiten of weinig ruimte op de grond wordt een wandmontage set aangeraden. Voor de werking van uw kachelpijp maakt het niet uit welke van de twee montage sets u gebruikt

Voor bevestiging op de vloer wordt de bevestigingsplaat direct op de vloer bevestigd. Als u voor een wandmontage hebt gekozen, wordt een bevestigingsplaat met condens afvoer gebruikt, die vervolgens op de wandmontage wordt geschroefd, deze is verkrijgbaar in verschillende diameters en wandafstanden.

Het eenvoudige Twist-Lock systeem


Nadat de fundering van de kachelpijp in orde is kan de installatie verder gaan door het toevoegen van een T-stuk en/of lengte-elementen. Al onze lengte-elementen en andere dubbelwandige elementen beschikken over ons eigen Twist-Lock systeem. Met behulp van dit systeem is de aansluiting sterker en stabieler en wordt het bouw proces veel makkelijker en veiliger maakt.
 

Hoe hoog moet de kachelpijp worden?


In de meeste gevallen wordt voor binnenhuis installaties aangeraden om minimaal een halve meter boven de nok uit te komen. Voor installaties in de tuin of veranda is er geen vaste regelgeving, hier raden wij aan dat u de kachelpijp hoog genoeg bouwt zodat er voldoende trek ontstaat en er ook geen rook terug in uw kant op blaast. Voor individueel advies kunt u ons altijd bellen of een mail sturen.

Verder kunnen al onze producten met elkaar worden gecombineerd, dit houdt in dat u verschillende lengte-elementen, regenkappen en paspijpen zonder problemen met elkaar kunt combineren.

Welke elementen heb ik nodig?

De installatie kan aan de behoeften van uw projecten worden aangepast met behulp van onze dubbelwandige elementen, zoals bochten of dakdoorvoeren. Als u bijvoorbeeld een versleping wilt gebruiken, kan een bocht van 15 tot 30 graden helpen. Als u door de overhang van uw dak wilt bouwen, heeft u een dakdoorvoer nodig in de overeenkomstige dakhelling. De open ruimte tussen het dakkanaal en de dubbelwandige kachelpijp moet worden beschermd tegen regenwater door een stormkraag, die ongeveer 3-4 cm boven het dakkanaal bevestigd wordt.

Als uw roestvrijstalen kachelpijp installatie een overgang vereist van een dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp naar een enkelwandige roestvrijstalen buis, dan bieden wij ook het juiste schoorsteenelement voor u, het roestvrijstalen kachelpijp reductie element. Als aanvulling op de roestvrijstalen kachelpijp installatie is het belangrijk om als laatste kachelpijpelement een mondstuk te installeren. Volgens de voorschriften van de roestvrijstalen kachelpijp, mag uw laatste kachelpijpelement maximaal 3 m vrijstaan vanaf de laatste muurbeugel. Mocht de kachelpijp meer dan 3 m vrijstaan vanaf de laatste muurbeugel, zult u onze tuidraden moeten bestellen om een veilige en stabiele installatie te garanderen.

Regenkap met windbescherming uit roestvrijstaal


Als u uw roestvrijstalen kachelpijp in het interieur van het gebouw hebt geïnstalleerd in plaats aan de buitenmuur, heeft u een regenkap voor de kachelpijp nodig, die u op het bovenste kachelpijpelement plaatst. De regenkap kan met windbescherming of met vonkbescherming worden besteld. Er moet ook worden opgemerkt dat de dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp ongevoelig is voor vocht, roetbestendig is een ook geschikt is voor openhaarden die werken in onderdruk.

Voorschriften voor de roestvrijstalen kachelpijp


Als uw muur is gemaakt van brandbare materialen, moet volgens de voorschriften het dubbelwandige lengte-element door brandwerende wanddoorvoer door de muur worden geleid.

De ruimte tussen het dubbelwandige lengte-element en de brandwerende wanddoorvoer is ontworpen met extra isolatiemateriaal. De afstand tussen het dubbelwandige lengte-element en de brandbare muur moet minstens 5 cm zijn.

Met onze expertise staat niks de installatie van uw dubbelwandige roestvrijstalen kachelpijp in de weg!